Когато Владимир Путин най-накрая говори за най-тежката терористична атака в Русия от

...
Когато Владимир Путин най-накрая говори за най-тежката терористична атака в Русия от
Коментари Харесай

WP: Атаката в Русия разкри уязвимостта на режима на Путин

Когато Владимир Путин най-накрая приказва за най-тежката терористична офанзива в Русия от 20 години насам, той акцентира крещящия неуспех на страната му да предотврати офанзивата, която умъртви минимум 133 души макар ясното предизвестие от Съединените щати на 7 март, че нахлуване в концертната зала може да е неизбежно, написа The Washington Post .

WP отбелязва, че Путин не загатва " Ислямска страна ", която пое отговорност за офанзивата против концертната зала " Крокус Сити " на 22 март и която Путин неведнъж е заклеймявал като зложелател по време на дългата военна интервенция на Русия в Сирия.

" Вместо това Путин употребява петминутното си телевизионно послание на 23 март, с цел да подчертае, че четиримата непосредствени причинители са се " движили към Украйна ", когато са били арестувани и че " им е бил квалифициран прозорец от украинска страна за прекосяване на държавната граница ". " Той не упрекна директно Украйна, която отхвърли да е забъркана, само че позоваването на " нацисти ", нормалният му етикет за украинското държавно управление, ясно сподели, че той упреква Киев ", допълват от WP.

В същото време, написа американското издание, злокобните видеоклипове, в които нападатели с автомати невъзмутимо убиват почтени гости и подпалват едно от най-популярните места за развлечение в съветската столица, са подкопали напъните на Путин да показа Русия като " мощна, обединена и издръжлива ".

Атаката е осъществена единствено пет дни след " триумфалната " победа на Путин на президентските избори, които бяха " мощно следени от Кремъл и необятно наказани в чужбина като неотговарящи на демократичните стандарти ".

" Въпреки реториката на Путин, ориентирана към намесата на Украйна, анализатори, някогашни американски чиновници по сигурността и членове на съветския хайлайф са декларирали, че офанзивата акцентира уязвимостта на военновременния режим на Путин, което също беше явно, когато Евгений Пригожин поведе своите наемници от " Вагнер " в къс протест, с цел да притиснат висшите чиновници на защитата през юни ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР